De eerste week

Hier ben ik weer… de eerste week zit er op! Ik denk dat ik nog nooit zo uitgeput ben geweest, maar het is hier wel echt zalig! Hier en daar begin ik al wat vrienden te maken dus dat zit zeker goed :)
In die week dat ik hier al ben heb ik al zo veel gedaan en zo veel nieuwe dingen gezien. Vandaag zijn we gaan wandelen langs de kust, het water is hier enorm helder! Je kan met gemak de bodem van de zee zien, en de vissen zien zwemmen. Er word hier erg veel gevist, er zijn veel ‘fish farms’… dat zijn grote ronde kooien die ze in het water laten waar vis in zwemt maar niet meer terug uit kan. De vis hier is dus echt vers vers vers! Ik heb voor het eerst in mijn leven walvis gegeten… ik begrijp nu waarom ze hier nog steeds op walvissen jagen. Het is moeilijk uit te leggen hoe het smaakt, maar het is echt ongelofelijk lekker!

De natuur hier is echt prachtig, er leven hier zoveel dieren! Ik heb nog geen elanden gezien maar die zitten hier blijkbaar wel in overvloed. (Binnenkort begint het jachtseizoen en misschien mag ik wel met iemand mee op elanden jagen :) ) Een paar dagen terug zag ik ook een wilde zeehond voorbijzwemmen dus die zitten hier ook.

Super veel heb ik nog niet gedaan maar ik heb al wel een aantal foto’s genomen, deze kan je hier vinden
[ http://s1370.photobucket.com/user/xLePolte/library/Stokmarknes%201 ]

Ik ga nu maar eens slapen  want het is al redelijk laat en ik ben echt moe…
Ha det bra!

Mijn locatie .

2 reacties op “De eerste week

 1. Ja die Noren… ze blijven maar walvissen vangen. Maar toch een beetje jaloers want ik zou het ook wel eens willen proeven.
  Polte op Elandjacht… dat lijkt me wel avontuur!
  Ha det bra Makker !!!!
  En … Og ha det gøy !!!
  X
  Paps

  • Hoi Polte,
   Woaah ! Walvis gegeten !
   Zou ik net zoals je pa ook wel eens willen proeven.
   Bedankt voor het reisverslag.
   Ha det bra, zeker dat het geen Engels is, Ha that bra ?

Reacties zijn gesloten.