Velkommen til Norge

Hier ben ik dan, in Noorwegen! Na een lang weekend zit ik nu weer lekker achter de schoolbanken in een Noorse school (genaamd de Hadsel vidergående skole). Veel versta ik nog niet van de lessen hier, maar dat zal nog wel komen. Geschreven Noors valt nog wel mee, er zijn hier en daar wel wat woordjes die overeenkomen met engels of duits (Dan komen die lessen toch nog eens van pas ;) )

Het weer valt hier echt reuzengoed mee, in die paar dagen dat ik hier al ben heb ik al veel beter weer gehad dan doorheen heel de zomer in België! De mensen hier zijn overal erg vriendelijk maar wel verlegen. Ze durven niet goed engels te praten omdat ze bang zijn om fouten te maken denk ik maar eens dat ze door hebben dat ze mij nog heel veel gaan zien zal het wel beter worden.

Het is hier echt prachtig! Midden in de bergen en tussen de fjorden… gisteren ben ik een boottripje gaan maken door de fjorden hier samen met mijn gastgezin.  Je kan hier de foto’s vinden:
[ http://s1370.photobucket.com/user/xLePolte/library/Fjorden ]
Het is hier ook echt verschrikkelijk rustig, het is echt vreemd om niks te horen. Als je hier je raam openzet hoor je alleen de wind door de bomen waaien en de vogeltjes fluiten, maar voor de rest NIKS.

Ik ben hier nog niet zo lang maar ik hou jullie op de hoogte van wat er allemaal gebeurd. Maar nu zal ik maar weer eens naar school gaan want het is bijna tijd voor de lessen!

(Hier zijn nog wat foto’s van mijn vlucht vanuit Oslo naar Harstad! De kwaliteit is soms minder goed maar het raampje van het vliegtuig was een beetje vuil…)
[ http://s1370.photobucket.com/user/xLePolte/library/Oslo ]

før senere!
Tot snel!

4 reacties op “Velkommen til Norge

 1. Hoi, Polte,

  superavontuur, jongen ! Prachtige foto’s die je met ons deelt. De “stilte” die erbij hoort, kunnen we ons onmogelijk voorstellen denk ik. Je moet het meegemaakt hebben…
  Is je hoofdje niet te moe om een godganse dag in een andere taal dan je moedertaal te moeten functioneren? Ik kan me zo voorstellen dat je er echt uitgeput van geraakt.

  Veel goede moed en plezier,

  Nancy

 2. Daaaayuuum! Die foto’s zien er zalig uit! Stokmarknes staat precies ook wel op mijn lijstje van te bezoeken plekken in Noorwegen :) Leuk dat je geen wolken had die het uitzicht verpestten in het vliegtuig!

  School valt hier ook echt mee, zelfs wiskunde en bio kon ik redelijk goed volgen :) en bij Noors zit ik in zo’n beginnersboekje te werken, gênaaaaant :D Bij Frans mocht ik anderzijds alle voorbereidingen van een of ander project nalezen en de (talloze) schrijffouten eruit filteren :D haha, die Noren toch ^^

  Dikke kus vanuit Hamar en hopelijk tot zo snel mogelijk!
  Belgia er best!
  -Jori

  • Hey makker !
   Geniet van die stilte en van het niks horen… dat maak je hier maar zelden mee !!!!
   Kijk… Jori moet al Franse voorbereidingen maken… yiehaaa… some people have all the luck ;-)
   Leuke foto’s… maar hopelijk wonen er ook mensen in Stokmarknes ;-)
   TillNext
   Dad

Reacties zijn gesloten.